گشنيز (Cilantro) چيست؟ طرز پخت با دانه گشنيز و برگ گشنيز
نوشته شده توسط كاركنان MasterClass
آخرين به روز رساني: 5 اوت 2021 • 3 دقيقه خوانده شده
گشنيز به عنوان يك گياه هميشه يك واكنش قوي را تضمين كرده است - مردم يا آن را دوست دارند يا از آن متنفرند - اما اين گياهي است كه به طور كامل مفيد است - از ريشه تا دانه و برگ. دانه هاي گشنيز را به صورت پودر ريز خرد كرده يا به صورت كامل رها كنيد ، يك ادويه گرم است كه مي توان به غذاهاي شيرين و خوش طعم در غذاهاي سراسر جهان اضافه كرد.
گشنيز چيست؟
گشنيز يك گياه معطر (Coriandrum sativum) از خانواده جعفري است. برگهاي تازه گياه معمولاً گشنيز يا جعفري چيني ناميده مي شوند و داراي طعم قوي مركبات هستند. از دانه هاي خشك شده به صورت كامل يا آسياب شده به عنوان ادويه در غذاهاي اروپايي ، آسيايي ، لاتين و هندي استفاده مي شود.
-----------------
ادويه هاي برتر و خنك كننده در تابستان كه مي توانيد عرق آنها را هم بگيريد
6 ادويه برتر خنك كننده براي تابستان
. هل
تركيبات فعال موجود در هل توانايي سم زدايي مواد شيميايي و سموم ناخواسته از بدن را دارند. اين امر باعث كاهش حرارت بدن از داخل مي شود. همچنين به هضم غذا كمك مي كند ، با تهوع و سوزش سر دل مبارزه مي كند ، كه بيشتر به بدن كمك مي كند تا آرام شود و خنك شود.
2. دانه رازيانه
دانه رازيانه يك ادويه خنك كننده است كه مي تواند شما را در برابر گرما محافظت كند. بنابراين ، نوشيدن يك ليوان آب رازيانه قبل از بيرون رفتن در زير آفتاب داغ مي تواند از گرمازدگي جلوگيري كرده و بدن شما را خنك نگه دارد.
سوء هاضمه يا سوزش سر دل ممكن است عامل م toثر در ايجاد گرماي بدن باشد. دانه هاي رازيانه باعث هضم مناسب غذا مي شوند و از افزايش اسيديته جلوگيري مي كنند و توليد آب ميوه هاي روده اي را تحريك مي كنند كه به تجزيه و هضم غذاهايي كه مي خوريم كمك مي كند. دانه هاي رازيانه نه تنها روده را سالم نگه مي دارند ، بلكه به خنك شدن بدن نيز كمك مي كنند.
3. زيره سبز
آب زيره مرطوب كننده است و از اثرات منفي گرمازدگي محافظت مي كند. دانه زيره يك درمان عالي براي نفخ و نفخ است. به شما احساس سبكي مي دهد و بدن شما را تازه مي كند و حتي در يك روز گرم احساس بهتري داريد. هر روز يك ليوان آب زيره بنوشيد يا پودر زيره را به يك ليوان دوغ اضافه كنيد تا سيستم شما خنك شود.
دانه زيره: خنك كننده ادويه تابستاني
4. گشنيز
گشنيز به بدن كمك مي كند تا گرماي اضافي و سموم را دفع كند. بدن را سم زدايي مي كند و بدن را خنك و شاداب نگه مي دارد. دستگاه گوارش را تسكين مي دهد و با التهاب مبارزه مي كند. خوردن گشنيز باعث تعريق مي شود. گشنيز همچنين تب يا دماي بالاي بدن را از طريق خواص ديافورتيك آن كاهش مي دهد ، كه باعث تعريق و كاهش دماي داخلي بدن مي شود. هر دو برگ تازه گشنيز و دانه هاي گشنيز معمولاً به غذاهاي هندي اضافه مي شوند.
5. دانه شنبليله
استرس گرمايي ممكن است بدن شما را تحت تأثير قرار دهد و باعث حالت تهوع ، بثورات ، جوش و احساس ناراحتي و ناراحتي شود. براي مبارزه با چنين احساسي ، دانه شنبليله را به رژيم غذايي تابستاني خود اضافه كنيد. همچنين به خلاص شدن از شر نفخ ، كه مي تواند نتيجه گرماي اضافي باشد ، كمك مي كند. نوشيدن چاي دانه شنبليله يا آب آن در روزهاي تابستان ممكن است به شما در خنك ماندن و طراوت كمك كند.
6. زنجبيل
شايد بسياري از شما فكر كنيد كه زنجبيل ادويه مناسبي براي تابستان ها نيست ، اما اين درست نيست. خوردن چاي تازه زنجبيل در تابستان از طريق مكانيسم هاي مختلف داراي اثر خنك كننده است:
دماي بالاي محيط ، حساسيت به استرس اكسيداتيو را افزايش مي دهد. بدن سپس راديكال هاي آزاد را براي حفظ عملكردهاي طبيعي فيزيولوژيكي توليد مي كند. بنابراين ، در طول روزهاي گرم تابستان بدن شما به يك ادويه خنك كننده مانند "زنجبيل" نياز دارد كه مي تواند با استرس گرمايي و همچنين با استرس اكسيداتيو مبارزه كند.
روغنهاي اساسي موجود در زنجبيل وضعيت آنتي اكسيداني را بهبود مي بخشند و همچنين دماي بدن را كاهش مي دهند. جينجرول تركيب فعال زنجبيل با مكانيسم تنظيم دماي بدن تداخل دارد و باعث كاهش دماي بدن مي شود.
1