تكنيك اصلي فن آوري سنگ زني فوق العاده در پردازش مواد غذايي
روشهاي توليد پودرهاي فوق العاده را مي توان به طور كلي به دو دسته تقسيم كرد: خرد كردن خشك و خرد كردن مرطوب. بر اساس تفاوت بين مواد مختلف ، روشهاي سنگ زني فوق العاده متفاوتي ايجاد شده است ، مانند پودر شدن جريان هوا با سرعت بالا (فرز جت) ، فرز توپ ، هموژنيزاسيون با فشار بالا (HPH) ، ميكروسيال زدايي ، همگن سازي با سرعت بالا ، فرز كلوئيدي ، اولتراسونيك متلاشي كننده ، سنگ زني رول يا غلتك ، و خرد كردن چرخشي با سرعت بالا (چن ، ژانگ ، بانداري ، و يانگ ، 2017). جدا از اين روشها ، برخي از تكنيكها و تجهيزات جديد براي سنگ زني فوق العاده براي مقاصد خاص توسعه داده شده است. به عنوان مثال ، سنگ زني فوق العاده خلاء (ژائو و همكاران ، 2009) و آسياب دماي پايين/آسياب برودتي (سينگ ، قدكي ، و گسوامي ، 2018) نيز با موفقيت اختراع شده است. تحقيق و توسعه اين فناوري هاي جديد در جلوگيري از اكسيداسيون و فرار اجزاي حساس (به عنوان مثال ، اسانس فرار ، طعم دهنده ها و رنگ ها) در گياهان خوراكي بسيار مهم است (Liu et al.، 2013؛ Murthy، & Bhattacharya، 2008؛ Murthy ، راني ، و رائو ، 1999 ؛ پشك ، ويلسون ، و هاموند ، 1985 ؛ ساكسنا و همكاران ، 2015 ؛ شارما ، آگاروال ، شارما ، راتور ، و ساكسنا ، 2014). علاوه بر اين ، در مقايسه با روشهاي سنگ زني سنتي ، آسياب برودتي نيز گزارش شد كه مي تواند ثبات روغنهاي فرار ، قدرت طعم و كل محتويات فلاونوئيدها و فنوليك را در برخي ادويه جات و تفاله چاي افزايش دهد (Balasubramanian، Gupta، & Singh، 2012 ؛ ساكسنا و همكاران ، 2015 ؛ ژانگ و همكاران ، 2019). علاوه بر اين ، هر روش خرد كردن مزايا و معايب خود را دارد ، همانطور كه در جدول 1 نشان داده شده است. در كاربردهاي عملي ، روش سنگ زني فوق العاده مناسب بايد با توجه به ويژگي هاي مواد اوليه و نيازهاي واقعي انتخاب شود.
تركيبي مطلوب از پارامترهاي فرز براي ظرافت و خروجي مورد نياز هر محصول در دسترس است. براي يافتن اين پارامترها مي توان از نمودارهاي ظرافت خاصي استفاده كرد. ويژگيهاي زير براي پياده سازي آسياب در كارخانه سنگ زني كامل مهم است:
ويژگي هاي مهندسي گياه: • خروجي محصول مورد نياز است • ظرافت محصول • حالت پردازش (مداوم يا دسته اي) • طراحي گياه • اندازه اتاق موجود • مقررات ايمني