آسياب كردن مواد غذايي و ميزان سهم بازار پودرهاي غذايي

تكنولوژي دستگاه هاي آسياب صنعتي و لوازم تقطير

آسياب كردن مواد غذايي و ميزان سهم بازار پودرهاي غذايي

۶ بازديد

 

پودرهاي غذايي مواد جامد خشك و ريز هستند كه هميشه در زندگي روزمره مردم و توليد صنايع غذايي وجود دارند. از مواد اوليه و مواد تشكيل دهنده گرفته تا محصولات فرآوري شده ، پودرهاي غذايي برخي از پودرهاي معروف مواد غذايي و محصولات غذايي هستند (Barbosa-Cánovas، Ortega-Rivas، Juliano، & Yan، 2006؛ Bhandari، 2013). پودرهاي غذايي با توجه به كاهش حجم/وزن ، راحتي بسته بندي ، حمل و نقل ، بهبود دسترسي زيستي و ارزش غذايي بيشتر داراي مزايا و مزاياي اقتصادي زيادي هستند (باربوسا-كانواس و همكاران ، 2006). مهمتر از همه موارد فوق ، بسياري از مواد اوليه غذايي در حالت جامد (به ويژه مواد اوليه مواد غذايي تازه مانند ميوه ها و سبزيجات) يا در حالت مايع اغلب به شكل پودر مربوطه تبديل مي شوند تا عمر مفيد آنها در نتيجه كاهش محتواي آب در پودرها ؛ در غير اين صورت ، مواد خام غذايي به راحتي در حالتهاي بومي يا در محيط طبيعي تجزيه و تجزيه مي شوند (جيانگ ، ژانگ و آديكاري ، 2013). بنابراين ، وظيفه اصلي پردازش مواد اوليه مواد غذايي به صورت پودر ، حفظ ثبات آنها تا زمان نياز به استفاده بيشتر است. عملكرد ثانويه آن اين است كه به عنوان طعم دهنده ، رنگ آميزي و تركيبات كاربردي استفاده شود زيرا فرم پودر به راحتي قابل مصرف است و در نتيجه كاربردهاي گسترده اي در محصولات مختلف غذايي و دارويي دارد (Fitzpatrick، & Ahrné، 2005).

از مواد غذايي مانند آرد يا نشاسته گرفته تا غذاهاي فوري مانند قهوه يا شير خشك ، غذاهاي فرمول دار مانند پودر سبزيجات با فرمول يا تركيبات مكمل هاي غذايي ، تا غذاهاي كاربردي مانند پودر ماكا يا پودر اسپيرولينا ، بسياري از محصولات غذايي موجود در بازار تجاري به شكل پودر ، همراه با افزايش تدريجي حجم و انواع آنها يافت مي شود (Bhandari، 2013) ، كه باعث رشد سريع صنعت پودر و صنايع مربوطه مي شود كه ماشين آلات توليد پودر را توليد مي كنند. به عنوان مثال ، توسعه غذاهاي مبتني بر علم و نياز به تنوع در محصولات غذايي به توسعه بازار مواد غذايي كمك زيادي كرده است (Fitzpatrick، & Ahrné، 2005) ، كه اغلب به صورت پودر عرضه مي شوند ، و /يا در پيش مخلوط هاي پودري (جيانگ و همكاران ، 2013).

در مواجهه با تقاضاي شديد بازار ، بسياري از عمليات واحد در حال توسعه و استفاده براي توليد و پردازش پودرهاي مختلف غذايي (Barbosa-Cánovas و همكاران ، 2006) ، يا از مواد جامد از طريق آسياب كردن (فرآيند برش ساينده با استفاده از چرخ سنگ زني) ، فرز (فرآيند ماشينكاري با استفاده از برش هاي دوار) ، خرد كردن (پودر شدن يا فشار دادن به داخل با فشار قوي) ، دانه بندي (فرآيند تشكيل دانه ها يا دانه ها از ماده جامد) ، پودر شدن (كاهش با پودر يا آسياب به پودر) و مخلوط كردن (عمليات پراكندگي مكانيكي مواد براي دستيابي به حالت يكنواخت) يا از مواد مايع ، دوغاب و خمير از طريق دهيدراتاسيون و تبلور محلول فوق اشباع (Ho، Truong، & Bhandari، 2017).

علاوه بر همه تكنيك هاي ذكر شده در بالا ، تكنيك پودر فوق العاده ظريف يك فن آوري نوظهور است و اين تكنيك اغلب در توليد پودرها در اندازه هاي ريز ، زير ميكرون و حتي نانومتر (اندازه 100 ميكرومتر تا 1 نانومتر) استفاده مي شود ( ژائو ، يانگ ، گاي ، و يانگ ، 2009). اين ماده به دليل پتانسيل منحصر به فرد خود در توليد غذا در سراسر جهان توجه زيادي را به خود جلب كرده است (Muttakin، Kim، & Lee، 2015؛ Sanguansri، & Augustin، 2006). به عنوان مثال ، سنگ زني فوق العاده مي تواند منجر به تغييرات زيادي در مواد اوليه از نظر ساختار و سطح شود ، كه مي تواند برخي از ويژگي هاي برجسته را بر اساس اثر اندازه كوچك ، اثر كوانتومي ، بهبود ويژگي نوري ، خاصيت مغناطيسي و همچنين خواص شيميايي و كاتاليزوري (هو ، چن ، و ني ، 2012 ؛ نيو ، هو ، وانگ ، و چن ، 2014). در مقايسه با نمونه هايي كه با روشهاي مكانيكي سنتي پودر شده اند ، پودرهاي فوق ريز همچنين مي توانند خواص فيزيكوشيميايي بهبوديافته اي را ارائه دهند ، به عنوان مثال ، جريان پذيري بهتر و هيدراتاسيون ، فراهمي زيستي و فعاليت زيستي بيشتر (منگ و همكاران ، 2017) ، فعاليتهاي آنتي اكسيداني قوي تر ، تنش سطحي كمتر (Zhong et همكاران ، 2016) ، و طعم بهتر و احساس دهان (Muttakin و همكاران ، 2015). و مطمئناً ، با توجه به پتانسيل منحصر به فرد خود ، تكنيك پودر فوق العاده ظريف نيز كاربردهاي جديدي پيدا خواهد كرد ، به ويژه در تحقيق و توسعه مواد غذايي با ويژگي هاي عملكردي جديد (ژائو ، ژو ، ژانگ ، و تانگ ، 2015 ؛ ژونگ و همكاران ، 2016).

هدف اين مقاله تشريح كاربردهاي فعلي و مورد انتظار فناوري فوق العاده آسياب در پردازش مواد غذايي ، و همچنين مزاياي آن در ساخت پودرهايي با اندازه ذرات كوچك به ميزان مناسب براي بهبود ويژگيهاي فيزيكوشيميايي و عملكردي است. در اين زمينه ، اين بررسي عمدتا (الف) تكنيك هاي اصلي آسياب فوق العاده در زمينه پردازش مواد غذايي و (ب) تغييرات پودرها در ويژگي هاي فيزيكوشيميايي آنها را پوشش مي دهد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.